Ce este autentificarea in 2 pasi?

Autentificarea in doi pasi adauga o masura suplimentara de securitate la conectarea in contul dumneavoastra de client. Imediat dupa  activare si configurare, la fiecare autentificare, va trebui sa furnizati atat adresa de mail si parola, cat si un al doilea factor de securitate, precum un cod unic similar cu cel folosit la e-banking.

De ce e recomandat sa o activati?

In ultima perioada, parolele sunt din ce in ce mai simplu de compromis. Acest lucru se intampla deoarece, in ciuda tuturor sfaturilor, nu ne schimbam parolele periodic sau folosim acceasi parola pentru mai multe site-uri.

Astfel, autentificarea in 2 pasi ofera o protectie suplimentara, deoarece, pe langa parola, va fi nevoie si de cheia unica de autentificare.

Cum functioneaza?

In pagina de login, pe langa adresa de mail si parola, vi se va solicita un cod din 6 cifre. Codul este generat automat si are o valabilitate de 30 de secunde. In cazul in care nu ati reusit introducerea codului in acest timp, se va genera automat un alt cod.

Pentru activarea acestei optiuni veti avea nevoie de o aplicatie suplimentara pe telefon: "google authenticator". Aceasta aplicatie este disponibila atat pentru telefoanele cu android (samsung, huawei, etc..), cat si pentru telefoanele cu ios (apple).

Click aici pentru activarea si configurarea optiunii de autentificare in 2 pasi.

 Marţi, Iulie 9, 2019

« înapoi